Buletin de presă, 20 februarie 2021 - IPJ Suceava

Sancțiuni în valoare de peste 20.000 lei și bunuri în valoare de 45.000 lei confiscate de polițiști în cadrul unei razii de amploare organizată la nivelul Poliției Municipiului Vatra Dornei

În ziua de 18.02.2021, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o razie, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei nr. 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei și a posturilor de poliţie comunale arondate, 3 ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și 4 pădurari din cadrul OS Dorna Candrenilor.
Razia a avut ca scop combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului; prevenirea și combaterea delictelor silvice, asigurarea unui climat de siguranță rutieră corespunzător.
În cadrul raziei au fost constatate 3 infracțiuni de „contrabandă” și au fost aplicate 66 de sancţiuni contravențiuonale în valoare de 20.725 lei.
Au fost legitimate 276 de persoane și au fost controlate 136 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări la 32 de societăți comerciale fiind confiscate bunuri în valoare de cca. 45.500 lei.
În cadrul raziei au fost identificați 3 autori de infracțiuni și au fost reținute 3 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 19.02.2021, în jurul orei 13.05, o femeie de 45 ani, din mun. Vatra Dornei, a condus autoturismul pe strada Stațiunii din mun. Suceava, iar la intersecția cu strada Stațiunii a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o altă femeie de 36 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturismul condus de femeia de 36 de ani.
Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative și li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.


Bărbat bănuit de furt dintr-o unitate de cult reținut de polițiști

La 18.02.2021, ora 16.30, lucrătorii Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta s-au autosesizat cu privire la faptul că dintr-o încăpere situată în curtea unei unități de cult din comuna Pojorâta, în noaptea de 17/18.02.2021, a fost sustras un picamer.
În urma celor constatate, în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, prejudiciul fiind de aproximativ 2.000 lei.
La 19.02.2021 s-au continuat cercetările și urmare a activităților investigative desfășurate de către polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, cu sprijinul celor din Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 37 ani, din mun. C-lung Moldovenesc. Totodată, a fost recuperat integral prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii.
S-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracțiunii de „furt calificat”, iar după audierea în calitate de suspect a bărbatului a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche