CTP, reacție dură după comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei privind moartea bebelușului: „Este o stupizenie. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap?”

Tragedia morții bebelușului botezat din Suceava a cutremurat o țară întreagă, astfel că cetățenii devin nemiloși în fața explicațiilor inutile. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul gazetarului CTP, care a izbucnit la auzirea mesajului transmis de Arhiepiscopia Sucevei pentru părinți și ceilalți români. Într-un stil caracteristic, CTP a tunat și a fulgerat împotriva dogmelor bisericești care pot cauza o astfel de nenorocire.

În urma tragediei care a șocat toată România, explicațiile bisericii nu au întârziat să apară, care mai de care mai spirituale, însă niciuna convingătoare și aducătoare de liniște pentru părinții distruși.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Suceava au transmis un mesaj de condoleanțe părinților și rudelor, iar ulterior, aceștia au explicat ce semnifică moartea timpurie a unei persoane. În urma mesajului greu de suportat și de înțeles, valul de critici a fost de neoprit.

„În tratatul său ‘Despre copiii care mor timpuriu’, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, care se îngrijește de existența acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă.
Iar dacă îngăduie curmarea unei vieți înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preștiința Să, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, știut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”, a transmis Arhiepiscopia.

CTP, reacție dură la adresa Arhiepiscopiei Suceava

În urma aflării acestor explicații, CTP a explodat, în direct, în cadrul unei emisiuni de radio difuzată la Europa FM. Aici, jurnalistul și-a expus părerea sinceră, dar saracstică, referitoare la afirmațiile făcute mai sus. Acesta l-a asemănat pe Dumnezeu cu un Spartan, așa cum ar dori BOR să sublinieze modul în care și-a pierdut viața puiul de om.



„Dumnezeu procedează aidoma spartanilor, nu vrea, care va să zică, Dumnezeu să-l priveze de vreuna din binecuvântările sale. Ce ne spune Biserica? Că Dumnezeu i-a luat viața ca să nu trăiască lipsit de picioare, de ochi, să nu se chinuiască. Păi așa procedau spartanii”, a spus CTP, la europafm.ro.

CTP l-a adus în discuție și pe fizicianul Stephen Hawking, pe care Dumnezeu ar fi trebuit să-l cruțe pentru a nu mai suferi din cauza bolii cu care se lupta.

„Pe Stephen Hawking, Dumnezeu ar fi trebuit să îl omoare imediat după ce s-a îmbolnavit de acea scleroză, boala care l-a dus în halul de paralizie generală și distrofie în care a ajuns?
Trebuia omorât, nu? Ca să nu mai dea superbele sale teorii despre originea cosmosului. Așa ne spune acest comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei”
, a adăugat CTP.

Mai mult, jurnalistul CTP solicită o schimbare a regulilor privind creștinarea, pentru ca astfel de evenimente tragice să fie evitate.

„Este o stupizenie, toarnă-i de trei ori apă cu cana pe cap. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap? Să ia așa, cu gestul religios, apa în căușul palmelor și să-i dea drumul de trei ori pe capul copilui sau adultului”, și-a expus jurnalistul părerea.
Mai nouă Mai veche