VIDEO O polițistă care îi dă indicații prin megafon colegului care spală mașina, la ora 01.00, a trezit din somn un întreg cartier din Suceava. Spălătoria a fost amendată anterior tocmai pentru zgomot ridicat în timpul nopții

Sucevenii care locuiesc în zona Gheorghe Doja din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava au fost treziți în noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.00, de un megafon din care se auzea o voce puternică de femeie.

Oamenii au avut supriza să descopere că este vorba despre megafonul unei mașini de poliție aflată în incinta splătoriei auto Dorindar Cos SRL Suceava. Spălătoria are regim self-wash și program de funcționare non-stop.

În imagini se poate observa cum unul dintre polițiști stropește autospeciala de poliție cu jetul de apă. 

Între timp, colega de patrulă, aflată în autospecială, îi dă diverse indicații prin megafon: „Mai ai mult de dat acolo?”, „Parbriz!”, „Mochetele, mochetele!”, „Ai scăpat-o jos!”.Spălătoria non-stop de pe Gheorghe Doja aparținând societății comerciale Dorindar Cos SRL a fost reclamată de mai multe ori de sucevenii care locuiesc în blocurile din vecinătate din cauza nivelului ridicat de zgomot produs de spălarea mașinilor în timpul nopții.

După jumătate de ani de sesizări și petiții către Primărie, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică, în zonă au fost făcute măsurători și au rezultat valori între 57,5 și 74,4 decibeli, depășind limita maximă legală de 45 dB(A) pentru măsurătorile efectuate în exteriorul locuințelor.

DSP Suceava a sancționat societatea comercială cu amendă de 10.000 de lei

Totodată, DSP a impus firmei să reducă nivelul zgomotului fie prin reducerea programului de funcționare, fie prin amplasarea unui gard din panouri fonoabsorbante sau prin oricare altă metodă care poate reduce zgomotul.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.