Accident provocat de un șofer beat la volan, pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți

Duminică, 14 martie, la ora 16.05, lucrătorii de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate trei autoturisme, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

O femeie conducea un autoturism Volkswagen pe strada Calea Bucovinei, din direcția centrului municipiului Rădăuți către orașul Milișăuți. Ajungând la trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător din apropierea intersecției cu strada Eudoxiu Hurmuzachi, a oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii. În spate, în aceeași direcție de mers se deplasa un autoturism Skoda condus regulamentar de un bărbat. Acesta a oprit în spatele autoturismului Volkswagen, moment în care a fost acroșat în partea din spate de un al autoturism Volkswagen condus de Alexandru B. și care nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul care se afla în fața sa, producând un eveniment rutier cu pagube materiale.

S-a procedat la conducerea celor trei conducători auto la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, loc în care au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool în aerul expirat în cazul lui Alexandru B. și negativ la ceilalți conducători auto.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche