Buletin de presă, 5 martie 2021 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 04.03.2021, ora 16.40, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Rădăuţi faţă de un bărbat de 30 de ani din comuna Putna, condamnat la o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Bărbatul de 30 de ani a fost identificat de poliţişti pe raza localităţii, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.03.2021, orele 10.45, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani are permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.03.2021, în jurul orelor 07,50, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DC Pîrteștii de Jos, autourismul condus de un localnic cde 42 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În urma probatoriului administrat în cauză și ținând cont de faptul că în trecut, bărbatul de 42 de ani a mai comis fapte la regimul rutier fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare, față de acesta, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în CRAP Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.03.2021, orele 15:15, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Frasin a oprit pentru control pe DC 31 din localitate, autoturismul condus de un localnic de 63 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 63 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.03.2021, în jurul orelor 20.44, o patrulă din cadrul Secției 11 Pojorâta a oprit pentru control pe DN 17 în localitatea Pojorâta autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Fundu Moldovei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 04.03.2021, ora 22.50, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 40, în comuna Grănicești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Dărmănești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche