Emisarul special pentru coronavirus al OMS recunoaşte că originea SARS-CoV-2 este greu de stabilit

Emisarul special pentru coronavirus al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), David Nabarro, a recunoscut marţi că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit, dar că se lucrează cu câteva ipoteze, transmite EFE.

''Găsirea originii virusului, când încerci să explici de unde provine o boală, este notoriu grea'', a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ''Nu cunoaştem originea exactă a HIV (virusul SIDA), nu cunoaştem originea exactă a virusului care provoacă Ebola şi ne va lua mult timp până vom descoperi originea exactă a (virusului care provoacă) COVID-19'', a adăugat expertul OMS în ajunul publicării de către organizaţie a unui raport privind pandemia.

David Nabarro a adăugat că OMS lucrează cu mai multe ipoteze, dar că această muncă necesită timp.

Mult-aşteptatul raport al misiunii care a anchetat în China originea SARS-CoV-2 va fi dat publicităţii marţi, chiar dacă ''toate ipotezele continuă să fie pe masă'', a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma că teoria cea mai probabilă a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, în timp ce ipoteza conform căreia virusul ar fi ''scăpat'' dintr-un laborator este în viziunea OMS ''extrem de improbabilă''.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.