Explozia unei sticle cu spirt aruncată pe foc i-a provocat arsuri pe față unui copil de șapte ani. Părinții au chemat ambulanța abia a doua zi

Marți, 2 martie 2021, la ora 08.05, autoritățile au fost seszate de un bărbat din satul Gemenea, comuna Stulpicani, cu privire la faptul că fiul său minor prezintă mai multe arsuri la nivelul feţei şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate s-a stabilit că minorul de 7 ani locuieşte împreună cu părinţii şi bunica în comuna Stulpicani, satul Gemenea. Din relatările părinţilor şi ale bunicii reiese faptul că luni, 1 martie, în jurul orei 19:00, minorul se afla în locuinţă împreună cu bunica, iar aceasta a ieşit afară pentru a efectua treburile gospodăreşti, lăsând minorul fără supraveghere. Când s-a întors în locuinţă a observat că băiatul prezintă mai multe urme de arsură pe faţă şi a observat jos, lângă sobă o sticlă de spirt pe care minorul a luat-o de pe dulap şi a aruncat-o în sobă, producându-se o flacără care l-a lovit în faţă şi i-a provocat arsuri.

Tatăl minorului a declarat că nu a solicitat intervenţia ambulanţei la acel moment pentru a-i acorda îngrijiri medicale copilului deoarece a considerat că nu prezintă arsuri grave şi se poate trata la domiciliu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei, care i-a acordat primele îngrijiri medicale şi a fost transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului.

Cu privire la această faptă va fi informat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Stulpicani pentru a efectua verificări şi a dispune măsuri legale.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Stulpicani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche