Femeie hărțuită și amenințată de soț la locul de muncă, la Rădăuți. Polițiștii au emis ordin de restricție pentru cinci zile față de agresor

Duminică, 28 februarie 2021, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 37 de ani, din Rădăuţi, despre faptul că la data de 28 februarie 2020, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla la locul de muncă, a fost ameninţată cu acte de violenţă de către soțul său, de 39 de ani.

În jurul orei 13.00, în timp ce femeia se afla la locul de muncă, a fost hărțuită de soțul ei, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și i-a adresat amenințări cu acte de violență, inducându-i femeii o reală stare de teamă.

Femeia s-a prezentat la sediul Poliției Rădăuți, unde a depus plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”, solicitând totodată emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.

În cauză lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică - Compartimentul Siguranță Publică, în urma redactării formularului de evaluare a riscului din care e reieșit existența de risc iminent, au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbat, pe o perioadă de 5 zile.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,ameninţare”, ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică - Compartimentul de proximitate, cu autorul cercetat în stare de libertate.
Mai nouă Mai veche