Fostul primar al comunei Brodina, Vasile Viorel Melen, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare pentru fraude cu fonduri europene

Fostul primar al comunei Bordina, Vasile Viorel Melen, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În cursul zilei de miercuri, fostul primar Vasile Viorel Melen a fost ridicat de polițiști și a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

Vasile Viorel Melen a primit 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, la care se adaugă un spor de 4 luni, astfel încât fostul primar din Brodina va sta la pușcărie pentru 3 ani și 4 luni.

În același dosar, firma SC ForestBrod SRL Brodina a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

Totodată, judecătorii au menținut măsura sechestrului asigurător pentru suma de 8.333.397,85 de lei care trebuie recuperată de la Vasile Viorel Melen și SC ForestBrod SRL.

Vasile Viorel Melen a fost judecat pentru fraude cu fonduri europene după ce, primar fiind, a folosit documente nereale pentru a acorda contracte de lucrări firmei ForestBrod SRL pe care o deținea împreună cu soția.

Vasile Viorel Melen face parte din lotul persoanelor ridicate de procurorii DNA în urma perchezițiilor din 2015, într-un alt dosar în care pe lista suspecților mai figurau prefectul de atunci Florin Sinescu, președintele CJ Suceava Ioan Cătălin Nechifor și senatorul Ovidiu Donțu, care au scăpat de urmărirea penală pentru că înregistrările realizate de SRI au fost anulate.
Mai nouă Mai veche