Prefectul Sucevei după ce la proteste nu a fost purtată mască de protecție: „Este revoltător să vezi cum toate sacrificiile la care am fost obligați sunt călcate în picioare la îndemnul politic al unora care nu au ca țel decât crearea unei tensiuni suplimentare”

Prefectul USRPLUS al județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a afirmat că este nelegal și imoral faptul ceă sucevenii care au participat la protestele de luni nu au purtat mască de protecție și a considerat că este revoltător faptul că sacrificiile făcute până acum au fost „călcate în picioare la îndemnul politic”.

Totodată, prefectul Iulian Cimpoeșu a afirmat că respectarea regulilor și vaccinarea în masă sunt soluțiile viabile pentru a nu ne întoarce în carantină și pentru a nu pune vieți în pericol

Afirmațiile au fost făcute într-o postară publicată de prefectul Iulian Cimpoeșu pe Facebook:

„Se împlinește un an de când municipiul Suceava și alte 8 unități administrativ-teritoriale au fost carantinate pentru o lună și jumătate, inclusiv de Sărbătorile Pascale (19 aprilie 2020). Am suferit cu toții, am stat izolați, am comunicat doar online, mulți dintre noi nu și-au văzut o parte din familie sau prietenii timp de câteva luni.
Astăzi județul Suceava stă cel mai bine din țară, cu o rată mică de infectări la mia de locuitori și nimeni nu concepe să mai trăim ceea ce am trăit în carantină.
Din păcate toate eforturile noastre vor fi zadarnice dacă o mână de conspiraționiști care consideră că toate studiile medicale ale specialiștilor de talie mondială, toate tragediile care au dus la atâtea și atâtea decese din cauza virusului, tot ceea ce se întâmplă de peste un an în toată lumea, nu sunt decât o minciună, o mare conspirație.
Toate manifestațiile pașnice sunt binevenite, atât timp cât respectă legislația în vigoare. De aceea nu putem privi cu indiferență faptul că ieri majoritatea manifestanților de la Suceava - mulți, puțini - nu au purtat mască de protecție. Aici vorbim nu numai de ceva nelegal, ci și imoral, atâta timp cât majoritatea cetățenilor respectă regulile sanitare, respectându-i și protejându-i în același timp pe cei cu care vin în contact.
Este greu și frustrant să lupți cu pandemia de mai bine de un an, dar în același timp este revoltător să vezi cum toate sacrificiile la care am fost obligați sunt călcate în picioare la îndemnul politic al unora care nu au ca țel decât crearea unei tensiuni suplimentare de care societatea chiar nu are nevoie în aceste momente.
Respectarea regulilor și vaccinarea în masă sunt soluțiile viabile pentru a nu ne întoarce în carantină și - mai presus decât toate - pentru a nu pune vieți în pericol”, a scris Iulian Cimpoeșu pe Facebook.
Mai nouă Mai veche