Răsturnare de situație: DNA le-a interzis polițiștilor examinatori inculpați pentru corupție să își reia activitatea la proba practică pentru permisul auto

Răsturnare de situație în cazul polițiștilor examinatori care și-au reluat începând de astăzi activitatea la proba practică pentru obținerea permisului auto. Polițiștii nu mai pot examina candidați pentru permisul auto.

Doi dintre polițiștii examinatori, Leon Ionuț Mihăiescu și Cristian Blîndu, au fost audiați astăzi, la ora 11.00, la sediul DNA Suceava. În urma audierii, procurorii DNA Suceava au dispus completarea măsurilor dispuse în cadrul controlului judiciar, stabilind interdicția de a-și exercita atribuțiile anterioare. 

Mai exact, conform DNA Suceava, inculpaților li s-a impus „să nu exercite profesia, meseria și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv cea de agent examinator în cadrul SPCRPCIV Suceava”.

Ceilalți doi polițiști, Nicolae Cezar Macoviciuc și Iulian Florin Mihăescu, vor fi audiați în cursul zilei de mâine la DNA și foarte probabil față de ei va fi dispusă o măsură similară.

Noile interdicții stabilite de procurorii DNA sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.  

Decizia procurorilor DNA vine după reacția vehementă a opiniei publice ca urmare a faptului că patru polițiști anchetați pentru corupție și-au reluat activitatea de examinatori la examenul pentru permisul auto. 

Anterior, în perioada vineri-duminică, programările pentru examenul auto au fost devansate pentru aproape o mie de candidați, în condițiile în care cei patru polițiști au fost din nou delegați la examene. 

Așadar, ca urmare a deciziei de astăzi a procurorilor DNA, polițiștii vor fi suspendați din nou, iar la acest moment nu se știe ce se va întâmpla cu programările care au fost deja devansate.

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche