VIDEO Cămin USV evacuat după ce un student a sărbătorit victoria României cu Macedonia cu o fumigenă și a declanșat sistemul de alarmă la incendii

Căminul studențesc nr. 2 din campusul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava (USV) a fost evacuat în noaptea de joi spre vineri după ce un student a aprins o fumigenă pentru a sărbători victoria naționalei de fotbal a României în fața Macedoniei de Nord și fumul a declanșat senzorii de alarmare în caz de incendiu.

Incidentul s-a produs aproape de miezul nopții, după ce naționala condusă de Mirel Rădoi a câștigat cu 3-2 partida cu Macedonia de Nord din preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal.

Golurile marcate de Tănase, Mihăilă și Hagi l-au entuziasmat pe un student basarabean care era cazat în căminul USV. Pentru a sărbători victoria României, tânărul a aprins o fumigenă într-o toaletă din cămin.

Sistemul de ventilația a preluat fumul și l-a împrăștiat prin toată clădirea. Speriați, studenții cazați s-au autoevacuat, iar paznicul a sunat la 112. Pompierii au venit la fața locului cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță.

Studentul care și-a speriat colegii și i-a pus pe pompieri pe drumuri a fost sancționat de USV cu retragerea dreptului de a beneficia de cazare în cămin, iar polițiștii i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei.

Mai nouă Mai veche