Beat la volanul unui autoturism Dacia Duster, noaptea, la Baineț

Luni, 19 aprilie, la ora 00.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 13 Bălcăuți, în timp ce se desfășurau activități specifice în baza planului de acțiune pe linia depistării conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice, au oprit pentru control autoturismul marca Dacia Duster pe raza satului Baineț, comuna Mușenița.

La volanul autoturismului a fost identificat Alexandru N., de 29 de ani, din orașul Siret. Acesta prezenta halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice. I s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat testarea, declarând că este de acord să fie transportat la Spitalul Orășenesc Siret, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Deoarece persoana în cauză nu a putut prezenta declarație pe propria răspundere care să motiveze prezența sa la ora depistării, aceasta a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.
Mai nouă Mai veche