Buletin de presă, 29 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 28.04.2021, în jurul orei 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe DC 42 A din comuna Arbore, o localnică de 27 de ani a suprins şi accidentat uşor o localnică de 50 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 50 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătoarea auto cât și pietonul au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 28.04.2021, ora 18.30, în timp ce conducea autoturismul pe direcția Sucevița-Marginea, un bărbat de 27 de ani din municipiul Rădăuți a surprins şi accidentat o localnică de 19 ani angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a femeii de 19 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul pietonului şi de 0,04mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 27 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 28.04.2021, în jurul orei 00.40, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza localităţii, autoturismul condus de un bărbat de 29 ani, din comuna Horodnic de Sus.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând atât testarea cât şi recoltatrea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost sancționat conform Lg. 55/20, întrucât nu deținea declarație care să explice prezența sa pe drumul public după ora 22.00.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 28.04.2021, în jurul orei 14.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din judeţul Ilfov.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche