Florin Marciuc a murit, sâmbătă, într-un accident de echitație la Herghelia Lucina din Moldova Sulița

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, Secția de Poliție Pojorâta a fost sesizată prin 112 despre faptul că la herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița o persoană de sex masculin a căzut de pe o cabalină și ulterior a decedat.

Ajunși la fața locului, la o distanță de circa 20 de metri de grajdul Lucina, polițiștii au identificat persoana decedată, care nu prezenta semne vitale, fiind constatat decesul de către echipajul medical aflat la fața locului.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana decedată s-a deplasat la Herghelia Lucina împreună cu un grup de persoane, unde obișnuia să vină de circa 10 ani. 

În jurul orei 12.30, după ce li s-a făcut instructajul specific cu privire la modul de echitație, grupul de persoane a plecat într-o plimbare în zona adiacentă. 

Florin Marciuc, de 37 de ani, din Suceava, s-a îndepărtat de grup și a fost identificat după circa 10 minute la o distanță de circa 20 metri de adăpostul cabalinelor, căzut la pământ. Lui Florin Marciuc i s-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical, de către un doctor care făcea parte din grupul de prieteni, însă s-a constatat că avea leziuni incompatibile cu viața.

Din discuțiile purtate cu directorul hergheliei „Lucina”, s-a stabilit faptul că respectiva cabalină era autorizată pentru efectuarea sportului de echitație.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche