FOTO Un TIR încărcat cu sulfat de fier a luat foc în trafic, pe E85, la Bunești

Marți, 13 aprilie 2021, la ora 15:55, lucrătorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Preuteşti au fost sesizați prin 112 despre faptul că a luat foc un camion pe DN 2 – E85 la ieșirea din comuna Bunești.

În jurul orelor 15:50, un bărbat care se afla cu autoturismul în tranzit s-a sesizat cu privire la un camion care a luat foc în timp ce se afla staționat pe marginea DN 2 / E 85 la intrarea în comuna Bunești din sensul de mers Suceava spre Fălticeni, încercând să lichideze incendiul cu un extinctor dar fără rezultat, astfel solicitând intervenția pompierilor.

Din verificările efectuate a fost identificat șoferul camionului ce conducea autotractorul marca Volvo și semiremorca marca KRONE în care transporta sulfat de fier, pe DN 2 / E 85 din direcția Suceava spre Fălticeni, iar la intrarea în localitatea Bunești a sesizat miros de carburant fapt ce l-a determinat să staționeze pe marginea carosabilului unde a constatat că a luat foc autotractorul cu pericol de propagare la semiremorcă.

La fața locului a sosit echipajul de la Pompieri ISU Suceava cu două autoutilitare.

S-a trecut la lichidarea și stingerea incendiului stabilindu-se sursa probabilă de aprindere ca fiind scurt-circuit electric, mijlocul care putea produce aprinderea fiind efectul termic, primul material care s-a aprins fiind mase plastice iar împrejurarea determinantă fiind conductor electric deteriorat.

S-a procedat la fluidizarea traficului și a fost anunțat CNAIR în vederea curățării părții carosabile și instalării de semne rutiere de ocolire.

Au ars autotractorul VOLVO în proporție de aproximativ 50% și semiremorca KRONE în proporție de aproximativ 10% prejudiciul fiind de aproximativ 250.000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche