Tabletele cu care Harșovschi s-a lăudat pe Facebook n-au mai ajuns niciodată la elevi. Primăria a returnat cele o mie de dispozitive care au costat 700.000 de lei

Cele o mie de tablete cumpărate de Primăria municipiului Suceava cu 700.000 de lei n-au ajuns niciodată în școlile din oraș, iar acum au fost trimise înapoi către firma de la care au fost achiziționate.

La 18 februarie 2021, viceprimarul Lucian Harșovschi s-a lăudat pe Facebook că Primăria Suceava a cumpărat o mie de tablete care vor fi distribuite elevilor înscriși la unitățile de învățământ din municipiul Suceava. Anunțul venea la aproape un an de la debutul pandemiei de Covid-19 și de la momentul în care au fost înschise școlile și cursurile au început să se desfășoare online. La momentul în care Lucian Harșovschi a anunțat cumpărarea tabletelor, unii dintre elevi chiar reveniseră deja la cursurile cu prezență fizică în clase. 

Tabletele cu care Lucian Harșovschi s-a lăudat pe Facebook nu au mai ajuns niciodată în școli. Primăria municipiului Suceava a anulat contractul de 700.000 de lei și a returnat cele o mie de tablete. 

Se pare că motivul pentru care licitația a fost anulată este acela că tabletele depășeau greutatea stabilită de 500 de grame stabilită de Ministerul Educației și precizată în caietul de sarcini.

Mai nouă Mai veche