VIDEO Copaci tăiați și spațiu verde transformat în parcare pentru noul birou al lui Gheorghe Flutur

Mai mulți copaci sunt tăiați și spațiul verde este transformat în parcări în zona centrală a municipiului Suceava, pe strada Ion Grămadă, lângă clădirea în care și-a mutat biroul președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

După ce clădirea Consiliului Județean Suceava a fost cuprinsă de un incendiu, sâmbătă, 6 martie 2021, președintele Gheorghe Flutur, cei doi vicepreședinți și alți șefi din cadrul instituției și-au mutat birourile în clădirea fostului Sanepid, denumită acum „Casa Prieteniei”, situată pe Aleea Ion Grămadă, între parcul central și blocurile care delimitează piața centrală a orașului.

Primăria municipiului Suceava a început, luni, 12 aprilie, să taie mai mulți copaci și să transforme spațiile verzi din zonă în parcări pentru a fi folosite de Gheorghe Flutur și de ceilalți șefi din Consiliul Județean Suceava.

Chiar dacă locatarii blocurilor de acolo s-au plâns de mai mult timp de faptul că în zonă este nevoie de modernizări, Primăria Suceava a aprobat această investiție doar după ce Gheorghe Flutur și-a mutat biroul în clădirea fostului Sanepid.

Primăria nu s-a limitat doar la repararea aleii și amenajarea locurilor de parcare deja existente. Instituția condusă de liberalii Ion Lungu și Lucian Harșovschi a dispus tăierea copacilor din zonă și transformarea spațiilor verzi în parcări.

Locatarii blocurilor din zonă spun că au sunat la Garda de Mediu și că reprezentanții instituției până la ora transmiterii acestei știri reprezentanții acestei instituții nu au răspuns solicitării de a se deplasa la fața locului și de verifica legalitatea tăierii copacilor și distrugerii spațiilor verzi.

Consiliul Județean Suceava dispune de o parcare aflată la doar câteva zeci de metri, în laterala Palatului Administratv, pe un tronson al străzii Aleea Nucului unde o barieraă a fost amplasată ilegal în urmă cu doi ani. Chiar dacă acea parcare este la o distanță foarte scurtă de noul său birou, Gheorghe Flutur și ceilalți șefi din Consiliul Județean Suceava nu mai folosesc acea parcare, ci preferă să aglmereze Aleea Ion Grămadă.

Mai nouă Mai veche