Accident feroviar la Bivolărie. Bărbat rănit și căruță distrusă de trenul Suceava - Putna

Joi, 20 mai 2021, la ora 21.09, Dumitru C., de 67 de ani, din localitatea Bivolărie, orașul Vicovu de Sus, se deplasa în calitate de căruțaș pe DN 2H Bivolărie, din direcția Putna spre Vicovu de Jos. Ajungând la o trecere la nivel cu calea ferată, care se afla în dreapta sa, bărbatul a coborât din căruță pentru a ține calul de căpăstru, după care a început trecerea căii ferate, pentru a pătrunde pe un drum secundar din partea dreaptă. Astfel, nu a oprit la indicatorul STOP din acea intersecție și nu a acordat prioritate de trecere garniturii de tren care se deplasa în acel moment din direcția Vicovu de Jos către Putna, fiind acroșat de aceasta.

În urma impactului au rezultat avarii la garnitura de tren și distrugerea în totalitate a căruței. 

Conductorul garniturii de tren era Laurențiu T., de 30 de ani, din orașul Liteni. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, urmând a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier a rezultat și vătămarea corporală ușoară a căruțașului care a fost transportat cu ambulanța la spitalul Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie toraco abdominală, stare de ebrietate”, fiind transferat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din cauza leziunilor suferite la nivelul feței, căruțașul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dar s-a dispus prin ordonanță organelor de urmărire penală din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, de către lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.