Amenzi de 6.175 de lei și permisul suspendat, sancțiuni aplicate șoferului care circulă prin Suceava cu un Mercedes cu număr de înmatriculare vulgar

Sâmbătă, 29 mai 2021, la ora 17:04, Radu L. a fost depistat de către echipajul de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava conducând autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Germania, pe DJ 209C, pe raza localităţii Vornicenii Mici, cu viteza de 103 km/h, prin aceasta depăşind cu 53 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum.

După ce au oprit în trafic autoturismul în cauză, lucrătorii de poliţie şi-au declinat calitatea au prezentat conducătorului auto motivul opririi şi i-au solicitat acestuia documentele personale şi pe cele ale autoturismului condus, ocazie cu care acesta a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere.

Întrucât lucrătorii de poliţie suspectau că cel în cauză are asupra sa permisul de conducere şi nu vrea să îl predea, i-au solicitat acestuia să coboare din autoturism, urmând ca asupra sa să fie efectuat controlul corporal.

În acel moment bărbatul i-a încredinţat pasagerei de pe scaunul din dreapta faţă un portofel în care lucrătorii suspectau că se găseşte permisul de conducere aparţinând acestuia.

Având în vedere acest aspect, lucrătorii de poliţie i-au solicitat pasagerei să le prezinte conţinutul portofelului în cauză însă aceasta a refuzat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 102 alin. 1 lit. e din O.U.G. nr. 195/2002 cu 9 puncte amendă în cuantum de 1305 lei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi conform art. 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. nr. 195/2002 cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.

La ora 17:16, șoferul a apelat 112 sesizând faptul căă lucrătorii de poliție ar fi avut un comportament necorespunzător.

Evenimentul a fost înregistrat audio-video de către lucrătorii de poliţie cu ajutorul dispozitivelor de tip body worn camera din dotare, cu ocazia vizualizării ulterioare a imaginilor surprinse de camerele video constatându-se că șoferul și pasagera nu au fost agresaţi în niciun fel, iar comportamentul polițiștilor a fost corespunzător.

Astfel că bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 32 alin. 1 lit. b din O.U.G. nr. 34/2008 pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă în cuantum de 4000 lei.

În total, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 6.175 lei și i s-a suspendat dreptul de conducere pentru 90 zile.

4 Comentarii

Mai nouă Mai veche