Bărbat fără permis din Vicovu de Sus, prins la volanul unei mașini la Putna

Luni, 24 mai 2021, la ora 21.35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, pe drumul comunal ”Putnișoara”, s-au sesizat cu privire la faptul că, la vederea echipajului de poliție, conducătorul unei autoutilitare marca Ford Transit, care circula din sens invers, a părăsit drumul comunal, oprind în afara acestuia după care din interiorul autovehiculului au ieșit două persoane de sex masculin.

S-a procedat la legitimarea persoanei care a coborât de la volanul autoutilitarei, aceasta fiind identificată în persoana lui Ilie P., de 31 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care nu posedă permis de conducere. De asemenea, în calitate de pasager în autoutilitară a fost identificat Vasile P., de 24 de ani, din aceeași localitate, fratele conducătorului auto.

Din cercetări a mai rezultat faptul că în primă fază autoutilitara a fost condusă de Plai Vasile care este posesor al permisului de conducere valabil, iar ulterior acesta i-a încredințat autoutilitara pentru a fi condusă pe drumul public fratelui Plai Ilie deși cunoștea că acesta nu posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche