Buletin de presă, 28 mai 2021- IPJ Suceava

5.920 ţigarete de provenienţă extracomunitară confiscate de poliţişti

La 27.05.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat pe raza judeţului Suceava, activități specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară dar și pentru verificarea modului în care este respectat cadrul legislativ incident, ocazie cu care au confiscat cantitatea totală de 5.920 ţigarete în valoare de aproximativ 4.200 lei.
În cauză s-au întocmit 3 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, ce vor fi soluţionate procedural.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 27.05.2021, orele 11.16, Poliția orașului Cajvana a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Moldova Nouă, faţă de un localnic de 50 de ani condamnat la o pedeapsă de 1 ani și 6 luni de închisoare.
Bărbatul de 50 de ani a fost identificat de poliţişti pe raza orașului Cajvana, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 27.05.2021, ora 09.07, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă pe DJ 178 C, în interiorul localității Frătăuții Vechi, in dreptul unui imobil, un bărbat de 45 de ani din comuna Marginea s-a angajat în depăşirea bicicletei condusă în faţa sa, în aceeași direcție de mers de un bărbat de 84 de ani din comuna Volovăţ, iar la revenirea pe bandă l-a acroșat cu prima punte a semiremorcii.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 27.05.2021, ora 17:05, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 155A, în localitatea Bogdănești, un bărbat de 64 de ani din comuna Rădăşeni a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un cap de pod, situat pe partea stângă a sensului de mers.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 64 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 27.05.2021, ora 22.26, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe D.N. 17, pe raza comunei Iacobeni a avut loc un eveniment rutier.
Cu ocazia deplasării la fața locului poliţiştii au constatat faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Iacobeni, un localnic de 46 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoutilitara condusă de un alt bărbat.
Din accident au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 46 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche