Buletin de presă, 29 mai 2021 - IPJ Suceava

În perioada 27-28.05.2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile precum și a comerţului neautorizat.
Activitatea s-a desfăşurat pe raza judeţului Suceava, fiind verificate 16 unități economice.
În cadrul acțiunii au fost constatate 6 infracțiuni de natură economică și a fost aplicată o sancțiune contravențională la OUG 28/1999 (privind obligația agenților economici de a utiliza case de marcat) în valoare de 1.500 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 6.372 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 28.05.2021, ora 08.15, un bărbat de 53 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul ce tracta remorca pe str. Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, având direcția de deplasare mun. Suceava spre mun. Vatra – Dornei, a acroșat un pieton în vârstă de 19 ani, din mun. Câmpulung – Moldovenesc, care s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
În urma impactului, pietonul a suferit leziuni corporale fiind transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ după care i-a fost recoltată o probă biologică de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 28.05.2021, ora 14.05, un bărbat de 44 ani, din com. Dumbrăveni, a condus autoturismul pe strada Traian Vuia din mun. Suceava, spre Ițcani și a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 38 ani, din com. Grănicești pe care l-a proiectat într-un autoturism care oprise în fața sa, condus de un bărbat de 39 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 33 ani, din com. Grănicești, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. De asemenea, le-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 28.05.2021, ora 19.50, un bărbat de 45 ani, din com. Forăști, s-a angajat în traversarea D.N 2 – E85, în localitatea Oniceni, com. Forăști, prin loc nemarcat și nesemnalizat cu trecere pentru pietoni, fără să se asigure, fiind acroșat de autoturismul condus de un bărbat de 53 ani, din com. Rediu, jud. Iași, care circula pe relația Drăgușeni-Fălticeni.
În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche