Buletin de presă, 31 mai 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei aplicate de poliţişti

La 30.05.2021, între orele 16.30 – 21.30, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuți, jandarmi de la Detașamentul Rădăuți, pompieri de la I.S.U. Suceava au acţionat în zona comunelor Marginea și Sucevița pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul SARS Cov 2, ocazie cu care au fost controlate 6 societăţi comerciale şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.05.2021, ora 12:18, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Cârlibaba a avut loc un evenimente rutier, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 18 în comuna Cârlibaba, un bărbat de 31 de ani a manevrat autoturismul cu spatele, intrând în coliziune cu autoturismul condus în spatele său de un bărbat de 37 de ani.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 37 de ani şi de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 31 de ani, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.05.2021, în jurul orei 18.00, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe raza comunei Brodina, autoturismul condus de un localnic de 17 ani, în autoturism aflându-se în calitate de pasager, tatăl acestuia, un localnic de 42 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 30.05.2021, orele 21.42, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 17 în localitatea Păltinoasa autoturismul condus de un bărbat de 45 ani din comuna Berchişeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche