După o ceartă cu soția, un individ beat din Valea Glodului și-a dat foc la grajd

Sâmbătă, 22 mai 2021, la ora 11.19, lucrătorii de politie din cadrul Secției de Poliție Rurală Preuteşti au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 36 de ani, din satul Valea Glodului, comuna Vulturești, despre faptul că s-a produs un incendiu la grajdul locuinței sale.

La faţa locului s-a constatat că Gheorghe N., de 35 de ani, a consumat băuturi alcoolice la domiciliul său, și din cauza stării de ebrietate a avut unele discuții contradictorii cu soția sa, unde ulterior folosind ca sursă de aprindere bricheta a dat foc intenționat la grajdiul locuinței sale.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri, care au procedat la stingerea și lichidarea incendiului. Aceștia au stabilit că sursă probabilă de aprindere flacăra produsă de o brichetă care a aprins fânul din adăpostul de animale. 

În urma incendiului a ars o suprafață de 50 de metri pătrați în valoare de aproximativ 4000 lei, nu au fost puse în pericol vieți omenești și nici alte bunuri materiale.

Din cauza stării avansate de ebrietate care o avea bărbatul și întrucât nu era cooperant, adresând în mod continuu cuvinte și expresii jignitoare organelor de poliție, a fost încătușat, fiind solicitat un echipaj de ambulanță la fața locului, care l-a transportat la Spitalul de psihiatrie Burdujeni, pentru acordare de îngrijiri medicale. Tot din discuțiile purtate cu soția sa, aceasta a relatat că este cunoscut cu afecțiuni psihice, în trecut mai fiind internat la spitalul de psihiatrie Burdujeni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere , urmând ca acesta să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propuneri procedurale.
Mai nouă Mai veche