FOTO Capturi ale polițiștilor de frontieră la Straja și Lupcina. Peste 46.000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 46.124 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 540.000 lei

Vineri, 14 mai 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, lucrătorii noştri au descoperit în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja, un număr însemnat de colete învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă.

Ulterior, cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde au descoperit depozitate într-un garaj şi o anexă, peste 88 de baxuri de ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma celor constatate, baxurile cu ţigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.154 pachete țigarete, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 516.602 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


De asemenea, joi, 13 mai 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, mai multe colete cu țigări, abandonate.

În urma celor constatate, coletele au fost transportate la sediul sectorului, în vederea confiscării, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.970 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.049 lei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.
Mai nouă Mai veche