Mașină parcată de un șofer beat în sensul giratoriu de la Zidul Morții. Martorii au sunat la 112 și au anunțat poliția

La 30 aprilie 2021, ora 22.20, Secția de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizată prin 112 despre faptul că la Zidul Morții este parcat un autoturism, iar șoferul este sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării pe centura ocolitoare a municipiului Suceava, s-a identificat pe partea dreaptă, pe direcția Zidul Morții-Moara, autoturismul marca Audi, cu motorul oprit și luminile închise, iar pe bancheta din față-dreapta a fost legitimat Nicolae C., de 53 de ani, din GuraHumorului.

Bărbatul s-a legitimat, a prezentat pentru control documentele autoturismului și cele personale, declarând verbal că autoturismul a fost condus pe centura ocolitoare a municipiului Suceava, din direcția Gura Humorului - Moara de către soția sa, care era plecată de la fața locului.

Apelantul și încă trei tineri au fost identificați în proximitatea mașinii conducătorului auto și au declarat în scris faptul că numitul bărbatul a condus autoturismul marca Audi, pe centura ocolitoare a municipiului Suceava, fiind singur în autoturism, iar când i-a observat că îl urmăresc, a coborât din mașină și s-a urcat pe bancheta din față - dreapta, fiind în stare vizibilă de ebrietate.

În continuare bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 22.30, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la UPU Suceava unde i s-a prelevat două probe biologice de sânge la interval de o oră.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de Poliție Șcheia.

Întrucât s-a constat faptul că bărbatul a încălcat prevederile Legii 55/2020 prin aceea că a părăsit locuința de domiciliu în intervalul orar 22.00-05.00 și nu a avut asupra sa declarație pe proprie răspundere, în cauză urmează ca față de acesta să fie luată măsura sancționării contravenționale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.