Paznic de albine din Burla, internat în comă alcoolică la Spitalul Județean Suceava

Luni, 10 mai 2021, la ora 19.30, Secția de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalul Municipal Rădăuți cu privire la faptul că Anghel S., de 62 de ani, din comuna Izvoarele, județul Tulcea, a fost adus la spital de către un echipaj de ambulanță, acesta aflându-se în stare comatoasă - etilism.

În cursul lunii februarie 2021, în urma unor discuții telefonice purtate în prealabil, numitul Anghel S. s-a deplasat la locuința lui Daniel U. din comuna Burla, pentru a lucra ca paznic la stupii de albine deținuți de către acesta. Acesta i-a pus la dispoziție lui Anghel S. o cameră a imobilului din comuna Burla, pentru a putea locui.

Începând din luna aprilie, Anghel S. a început să consume băuturi alcoolice, respectiv vodcă și spirt medicinal.

Anghel S. a consumat a băuturi alcoolice pe toată durata zilei de duminică, 9 mai 2021.

În dimineața zilei de luni, la ora 08.30, Daniel U. s-a deplasat în camera lui Stan Anghel pentru a-l chema la masă, ocazie cu care a observat că acesta era conștient, dar că se afla într-o stare vădită de ebrietate.

Văzând starea în care se afla, bărbatul a ieșit din camera acestuia, pentru a-l lăsa să își revină.

În jurul orelor 17.00, Daniel U. s-a deplasat din nou în camera lui Anghel S. pentru a vedea ce se întâmplă cu acesta, iar în momentul în care a observat că starea acestuia s-a agravat, în sensul că nu mai putea vorbi, a apelat 112 și a solicitat deplasarea unui echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, care l-a preluat pe Anghel S. și l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „stare comatoasă - etilism”, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche