Tânăr de 21 de ani salvat de la moarte de un prieten căruia i-a trimis un mesaj de adio

Duminică, 16 mai 2021, la ora 21.41, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că un tânăr de 21 de ani, din Șaru Dornei, s-a spânzurat într-un copac.

Tânărul a fost identificat într-o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, unde i se acordau îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru investigații suplimentare. 

Din declarațiile soțului apelantei rezultă faptul că în jurul orei 18.30, tânărul a mers la domiciliul unui prieten, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, au consumat împreună o cafea, după care acesta a plecat spre casă.

Mai târziu, la ora 21.13, acesta i-a trimis prietenului un mesaj pe telefonul mobil prin care îi spunea că are intenția să se spânzure într-un arbore de pe un teren din apropiere. 

Văzând mesajul, prietenul tânărului a plecat împreună cu soția acestuia spre locul indicat și l-a găsit spânzurat de creanga unui arbore cu o frânghie din plastic, fiind în stare de inconștiență. Acesta i-a dezlegat frânghia din jurul gâtului și i-a acordat primul ajutor în timp ce soția sa a apelat 112.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – Centrul de Primiri Urgențe, a fost stabilit diagnosticul „tentativă de suicid prin spânzurare”.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche