Un bărbat beat și fără permis s-a trântit cu mașina într-un gard, la Horodnic de Sus

Luni, 3 mai 2021, la ora 15:00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin 112 despre faptul că un autoturism a distrus gardul împrejmuitor al unui imobil din Horodnic de Sus.

La fața locului a fost găsit un autoturism Alfa Romeo, care prezenta avarii în zona frontală și lateral dreapta. A fost identificat Gheorghe C., domiciliat în Horodnic de Sus care a declarat faptul că autoturismul implicat în evenimentul rutier este proprietatea fratelui său, care momentan este plecat la muncă în Marea Britanie, autoturism pe care i l-a lăsat în grijă.

Bărbatul a declarat că în acea zi i-ar fi dat cheile autoturismului unui prieten pe care îl cunoaște din vedere, dar nu știe exact cum se numește, pentru a se plimba împreună cu acesta. Bărbatul a mai declarat că a stat pe scaunul din dreapta a conducătorului auto pe tot timpul deplasării cu autoturismul. După ce a parcurs distanța de aproximativ un kilometru, pe un drum comunal neclasificat din Horodnic de Sus, pe fondul neadaptării vitezei, prietenul acestuia a pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu gardul imobilului. În urma impactului nu au fost victime omenești, rezultând doar pagube materiale.

Gheorghe C. a precizat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, fapt confirmat ulterior și în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

Având în vedere faptul că imediat după producerea evenimentului rutier, Gheorghe C. a fost observat lângă autoturism, însoțit de o persoană de sex masculin despre care acesta a refuzat să dea relații cu privire la identitate și existând suspiciuni că de fapt el ar fi fost conducătorul autoturismului, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche