Autoturism încărcat cu țigări de contrabandă, găsit lângă frontieră, la Straja

Miercuri, 16 iunie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră au identificat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, un autoturism abandonat, care era încărcat cu țigări de contrabandă.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituției, unde în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 7.727 pachete țigări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul în cauză are numere false de înmatriculare.

Ţigările în valoare de 90.406 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizată la sediul instituției.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, iar în continuare se fac verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche