Buletin de presă, 24 iunie 2021 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 23.06.2021, Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de către Judecătoria Rădăuți, cu privire la un localnic de 24 de ani, condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Bărbatul de 24 de ani a fost identificat de poliţişti la domiciliu, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de politisti

La 23.06.2021, orele 23.30, în timp ce un bărbat de 27 de ani din oraşul Vicovu de Sus conducea atelajul hipo pe strada Stefan cel Mare din localitate, cu intenţia de a schimba direcţia de deplasare, a fost acroşat de autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 21 de ani din comuna Straja.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.06.2021, ora 01:12, în timp ce conducea autoturismul pe DJ. 209 H, din direcția Fălticeni către Baia, un tânăr de 19 ani din comuna Baia a intrat în coliziune faţă-spate cu atelajul hipo condus în faţa sa de un bărbat de 41 de ani din comuna Mălini.
Din accident a rezultat rănirea căruţaşului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul căruţaşului şi negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 23.06.2020, orele 01.00, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Mălini, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche