Buletin de presă, 9 iunie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 08.06.2021, ora 07:37, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în dreptul unui imobil, un bărbat de 51 de ani din comuna Slatina a surprins şi accidentat o localnică de 14 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din accident a rezultat rănirea minorei de 14 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.06.2021, în jurul orelor 14.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universității din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 08.06.2021, orele 23.45, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe DJ178, către orașul Cajvana, autoturismul condus de un bărbat din comuna Iaslovăţ.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Iaslovăţ nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche