Haine Versace, Prada și Lacoste contrafăcute, confiscate de polițiști din Bazarul Rădăuți

Luni, 21 iunie 2021, în intervalul 10.00 - 14.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor arondate, ocazie cu care au fost verificate patru societăţi comerciale şi confiscate bunuri în valoare de 7.050 lei.

Polițiștii au descoperit că Elena L., de 37 de ani, din Rădăuți, expunea spre comercializare în Bazarul Voinţa din localitate, la standul pe care îl deţine, obiecte de îmbrăcăminte, având inscripţionate mărcile: Givenchy, U.S. Polo, Versace, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte vestimentare în valoare de 3400 lei.

De ademenea, Paraschiva R., de 63 de ani, din Rădăuți, expunea spre comercializare în Piaţa Agroalimentară din localitate, la standul pe care îl deţine, obiecte de îmbrăcăminte având inscripţionate mărcile UnderArmour, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Fila, Lacoste, Versace, Prada, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte vestimentare în valoare de 3.650 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite dosare penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.
Mai nouă Mai veche