ÎPS Teofan, la hramul Sucevei: „Abuzul de bunuri materiale îl îndepărtează pe om de Dumnezeu”

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a arătat, joi, în cuvântul de învăţătură rostit la oficierea Sfintei Liturghii cu ocazia hramului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, că ''abuzul de bunuri materiale îl îndepărtează pe om de Dumnezeu'', acesta dând şi o povaţă - să învăţăm din viaţa sfinţilor Ioan cel Nou şi Ioan Botezătorul şi să nu ne ataşăm ''pătimaş'' de averea materială.

"A avea avere nu vatămă. Nu averea este vinovată în sine, ci sunt vinovate trei atitudini: zgârcenia, ataşamentul pătimaş faţă de avere şi câştigarea averii în mod necinstit. Toate acestea se aşază sub egida cuvântului abuz de bunuri materiale care îl îndepărtează pe om de Dumnezeu şi aici şi în lumea care va fi a veşniciei prea Sfintei Treimi", a spus ÎPS Teofan.

Câteva mii de credincioşi ortodocşi, pelerini din judeţ şi din ţară, adulţi şi copii, cei mai mulţi îmbrăcaţi în costume populare, au fost prezenţi, joi, la hramul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

La slujbă au fost prezente şi oficialităţi locale şi judeţene, iar ordinea publică în jurul mănăstirii a fost asigurată de poliţişti locali, jandarmi şi lucrători de la ISU Suceava.

Pentru pelerinii care nu au putut intra în curtea mănăstirii s-a amplasat la intrarea în lăcaşul de cult un ecran imens pentru ca aceştia să poată urmări slujba.

ÎPS Teofan a oficiat Sf. Liturghie de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou alături de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Varlaam, episcop vicar partiarhal, PS Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Emilian, episcop vicar al Episcopiei Aradului şi de un sobor de preoţi.
Mai nouă Mai veche