Razie de amploare, sâmbătă noapte, în Suceava. Patru dosare penale, 150 de amenzi, 21 de permise reținute, 24 de certificate de înmatriculare retrase

Sâmbătă seară, în intervalul orar 18.00 - 02.00, pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava a fost organizată o razie cu efective sporite în cadrul căreia s-a urmărit creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, creșterea vizibilității echipajelor de poliție și descurajarea faptelor antisociale prin concentrarea dispozitivelor în principalele zone cu risc.

În cadrul raziei au acționat efective din cadrul Biroului Rutier, Biroului Ordine Publică, Secției de Poliție Burdujeni și Secțiilor de poliție rurale arondate.

În total au acționat 44 de polițiști, din care 10 de poliție rutieră și 34 din structurile de ordine publică, fiind utilizate 22 de autospeciale de poliție.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.180 lei.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere, din care 4 pentru consum de băuturi alcoolice, 14 pentru depășirea regimului legal de viteză și 3 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare, din care 5 pentru lipsă ITP, 4 pentru lipsă RCA și 15 pentru alte abateri și defecțiuni tehnice.

Au fost retrase și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost constatate și 4 infracțiuni în flagrant, din care 3 infracțiuni de conducere fără permis și un permis pentru consum de băuturi alcoolice.

Totodată, 287 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest.

Exemple semnificative:

La data de 26.06.2021, ora 14.40, pe DJ 208 U, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, a fost identificat și oprit pentru control un moped care se deplasa dinspre municipiul Suceava, către comuna Mitocu Dragomirnei. Conducătorul mopedului a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal.


La data de 26.06.2021, ora 17.10, pe strada Mitocului din mun. Suceava, a fost oprit pentru control un moped, care se deplasa dinspre comuna Mitocu Dragomirnei către Municipiul Suceava. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 53 ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere, având un astfel de document care a fost anulat în urmă cu cinci ani de zile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal.


La data de 26.06.2021, ora 19.30, pe strada Humorului din com. Șcheia, a fost identificat și oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 23 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și lipsă asigurare RCA.


La data de 27.06.2021, în jurul orei 00.52, pe str. Victoriei din sat Sfântul Ilie, com. Șcheia,a fost identificat și oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 27 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, ce urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.
Mai nouă Mai veche