VIDEO Gafă a premierului Florin Cîțu: „În Suceava avem o localitate, Biliești...”. Comuna se află de fapt în județul Vrancea și a fost localitatea cea mai afectată de inundațiile din țară

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut o gafă în timpul videoconferinței cu prefecții din județele țării convocată pentru a fi analizată situația generată de inundații și pentru identificarea măsurilor care trebuie dispuse de urgență.

Vorbind despre Biliești, localitatea care a fost cel mai tare afectată de inundațiile de zilele trecute, premierul Florin Cîțu a spus că s-ar afla în județul Suceava. În realitate, Biliești este o localitate aflată în Vrancea, pe malul rîului Siret, în apropiere de municipiul Focșani, iar primarul localității este chiar membru PNL.

În momentul în care a încurcat județele premierul Florin Cîțu privea spre ecranul laptopului pe care îl avea pe masă.

„În Suceava - o să ne spună mai multe domnul Arafat -, avem o localitate, Bilieşti, unde lucrurile erau mai dificile şi aveam 70 de gospodării afectate. Sunt 40 de persoane auto-evacuate, 17 persoane salvate, mai multe animale salvate. În acest moment, se pare că nivelul apei din localitate scade cam un centimetru pe oră; domnul Arafat o să ne dea mai multe informaţii imediat”, a spus Florin Cîțu.

În județul Suceava nu au fost înregistrate probleme deosebite pe durata avertizărilor meteorologice de zilele trecute. 

Mai nouă Mai veche