Accident teribil în pădure, la Berchișești. Un bărbat a murit după ce și-a tăiat gâtul cu drujba

La 6 iulie 2021, la ora 17:25, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat s-a tăiat cu drujba la gât.

La Cantonul silvic Berchișești din cadrul Ocolului Silvic Câmpulung, situat în comuna Berchișești, a fost identificat apelantul, care se afla împreună cu alte trei persoane, și cadavrul unei persoane de sex masculin, Vasile S., de 34 de ani, din Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în cursul zilei de 6 iulie, în jurul orelor 17:00, Vasile S. se afla împreună cu Viorel F., în pădurea de pe raza Obștei Drăgoiești, din cadrul Ocolului Silvic Câmpulung, cu scopul de a strânge crengile rămase în urma exploatării. În timp ce Viorel F. se afla la o distanță circa 500 de metri de Vasile S., acesta din urmă efectua activități de tăiere cu un motofierăstrău, iar pe fondul neatenției a scăpat drujba, producându-și o plagă deschisă la nivelul gâtului.

Ulterior un alt bărbat a venit la fața locului cu o mașină de teren, a preluat victima, transportând-o până la Cantonul Silvic Berchișești, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, întrucât la fața locului nu putea să ajungă ambulanța.

A fost solicitată intervenția unui echipaj SMURD care a constatat decesul bărbatului. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, urmând a fi efectuată autopsia medico-legală.

Din primele verificări nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului. S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche