Amendă de 150.000 de lei pentru o balastieră ilegală în albia râului Siret, la Dolhasca

Amenzi în valoare de 150.000 lei pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albia minoră a râului Siret, în satul Siliştea Nouă, din oraşul Dolhasca, judeţul Suceava, au fost aplicate de inspectorii din cadrul Apele Române Siret şi al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, împreună cu reprezentanţi de la Garda de Mediu Suceava, în urma unui control efectuat curând.

Potrivit unui anunţ pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale "Apele Române", societatea comercială extrăgea agregate minerale în afara perimetrului autorizat şi nu respecta tehnologia de exploatare. Lucrările au fost sistate imediat.

Reprezentanţii "Apele Române" susţin că, după finalizarea măsurătorilor topogeodezice, va fi înaintat un denunţ penal şi vor fi aplicate penalităţi conform legislaţiei în vigoare.

"Nu orice utilaj care se află în albia râului încalcă legea, dar, cu siguranţă, orice intervenţie în cursul de apă trebuie să fie realizată conform actelor (aviz/autorizaţie) de reglementare în vigoare, emise de către specialiştii noştri", notează instituţia.

Potrivit sursei citate, exploatarea ilegală a agregatelor minerale are un impact negativ major asupra calităţii apelor, dar şi asupra managementului riscului la inundaţii. 
Mai nouă Mai veche