Buletin de presă, 3 iulie 2021 - IPJ Suceava

Șofer reținut de polițiști pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

La 09.06.2021, ora 20.45, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autoturism circulă sinuos și conducătorul auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.
La ieșirea din comuna Dumbrăveni spre jud. Botoșani, la circa 2 km, au fost oprit autoturismul indicat la volanul căruia se afla un bărbat de 58 ani, din com. Brăiești, jud. Botoșani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost condus la sediul Poliției Orașului Salcea pentru a fi testat cu aparatul etilotest. Deși a suflat de mai multe ori, din cauza stării în care se afla și pentru că nu a respectat indicațiile polițistului, nu s-a putut stabili concentrația de alcool pur în aerul expirat.
În aceste condiții șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cursul zilei de ieri, în urma completării probatoriului cu rezultatele toxicologice, s-a stabilit că la 09.06.2021 bărbatul de 58 de ani a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică în sânge de 2,29 alcool pur în sânge, motiv pentru care, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, iar la 02.07.2021, după audiere, s-a luat măsura reținerii preventive pentru 24 de ore fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.07.2020, ora 11.15, un bărbat de 70 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Mărășești din mun. Suceava, iar la o trecere de pietoni a acroșat pe un bărbat de 58 de ani din mun. Fălticeni, angajat în traversarea străzii prin loc semnalizat și marcat.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 02.07.2021, în jurul orelor 17.15, un bărbat 35 de ani, din com. Frătăuții Vechi, conducea autoturismul pe DJ 178F, pe raza loc. Hurjuieni, având direcția de deplasare dinspre localitatea Hurjuieni spre com. Frătăuții Vechi.
La un moment dat, a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului unde a lovit frontal un copac.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unui bărbat de 42 ani, din com. Frătăuții Vechi, pasager.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 02.07.2021, ora 08.40, polițiștii SPR 9 Şcheia, au observat deplasându-se pe DN 17, pe raza com. Ilisesti, un microbuz care a efectuat manevra de depașire pe linie continuă a unei autoutilitare.
La volanul microbuzului a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din mun. Botoșani.
S-au efectuat verificari în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce cu restricții – suspendat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 02.07.2021, orele 13:01, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un participant la trafic, cu privire la faptul că un conducător auto conduce haotic pe str. Sucevei din Mun. Fălticeni.
Pe str. 2 Grăniceri din Mun. Fălticeni, la ieșirea spre Spătărești a fost identificată în trafic o autoutilitară condus de către un bărbat de 44 ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Ulterior a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe de sânge și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 02.07.2021, ora 21.00, patrula SPR 1 Vadu Moldovei a depistat în trafic pe DC 10 Ioneasa, pe un bărbat din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche