IPJ Suceava a ținut ascuns un accident în care a fost implicată o autospecială Dacia Duster, la Vadu Moldovei. Airbag-urile nu s-au deschis în urma impactului. În mașină se aflau și civili

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a ținut ascuns faptul că o autospecială de poliție Dacia Duster, în care se aflau doi polițiști și două persoane reținute, a fost implicat într-un accident rutier, iar airbag-urile mașinii nu s-au deschis în urma impactului.

Informația a fost dezvăluită de sindicatul polițiștilor Europol, care a publicat și fotografii cu autospeciala implicată în accidentul rutier. Asta în condițiile în care Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a ținut ascuns faptul că o autospecială de poliție a fost implicată într-un accident rutier pe drumurile din județul Suceava. Mai grav, în mașină nu se aflau doar polițiști, ci și civili reținuți care erau conduși către IPJ Suceava. 

Sindicatul Europol a pus în discuție faptul că mașinile polițiștilor sunt într-o stare precară, sindicaliștii acuzând faptul că „verificările tehnice ale autospecialelor de poliție lipsesc cu desăvârșire și oricând un incident similar se poate transforma într-o tragedie”

Accidentul s-a produs săptămâna trecută, la Vadu Moldovei, când o autospecială a fost implicată întru-un accident rutier, dar airbag-urile nici nu s-au deschis.

„O autospecială de poliție aflată în misiune a fost făcută aproape evantai în urmă cu o săptămână când o șoferiță nu s-a asigurat când a virat la stânga pe un drum județean din zona localității Vadu Moldovei și a intrat în coliziune cu una dintre autospecialele de poliție care transportau mai multe persoane reținute către Inspectoratul Județean de Poliție Suceava.

Dusterul în care se aflau doi colegi de-ai noștri din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Roman și unul dintre bărbații reținuți, a fost proiectat într-un șanț apoi în alte două mașini parcate pe marginea drumului. Imaginile cu autospeciala arată în mod clar că nu oferă nicio protecție, iar airbag-urile ”au uitat” să se deschidă, ceea ce demonstrează faptul că verificările tehnice ale autospecialelor de poliție lipsesc cu desăvârșire și oricând un incident similar se poate transforma într-o tragedie”
, se arată într-o postare a sindicatului.

Polițiștii implicați în accident s-au ales doar cu niște contuzii și, din fericire, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Mai nouă Mai veche