FOTO Mercedes plin cu țigări de contrabandă, depistat la Vatra Dornei. Șoferul a fost reținut în arest

Polițiștii au confiscat aproape 50.000 bucăți țigarete, au indisponibilizat un autoturism în valoare de 5000 Euro șu au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 54 de ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

La data de 12 iulie 2021, în jurul orei 12:45, un echipaj de poliție rutieră, acționând în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, pe strada Podu Verde din municipiu, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a autoturism.

După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 54 de ani din comuna Grănicești, județul Suceava.

Procedându-se la verificarea autoturismului, s-a constatat că acesta transporta mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost transportat la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, în interiorul acestuia fiind identificate disimulate, dar și pe bancheta din spate a vehiculului, 49.780 bucăți țigări (2.489 dpachete de țigarete) de proveniență extracomunitară, cu o valoare de aprixmativ 27.500 lei.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3, raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 (infracțiunea de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă).

Autoturismul în valoare de aproximativ 5000 euro a fost indisponibilizat.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.