Tânăr băut și fără permis la volanul unui Mercedes, urmărit doi kilometri de polițiști pe drumurile din Grănicești

Miercuri, 7 iulie 2021, la ora 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, pe raza comunei Grănicești, în satul Iacobești, pe drumul comunal DC 38, au identificat autoturismul Mercedes care era staționat în fața magazinului Garoafa SRL, iar în interior se aflau două persoane. 

La vederea echipajului de poliție, conducătorul autorismului a demarat în trombă fapt pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele luminoase și acustice pornite. 

Autoturismul Mercedes s-a deplasat în direcția Racova, a condus aproximativ un kilometru pe drumul comunal, după care a intrat pe DN 2 / E 85, unde s-a deplasat aproximativ 300 m spre Siret, după care a virat la dreapta spre DC 38 Românești, unde a oprit după aproximativ 400 de metri.

La volanul autoturismului a fost identificat Mihai C., de 19 ani, din Grănicești, iar pe scaunul pasagerului din dreapta se afla Gheorghe D., din Grănicești.

Tânărul aflat la volan nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Întrucât prezenta halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de ,,conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.
Mai nouă Mai veche