VIDEO Frații vedetei de la FC Botoșani, Hervin Ongenda, în probe la Foresta Suceava

Frații jucătorului Hervin Ongenda de la FC Botoșani au venit în România și sunt în probe la clubul de Liga a III-a Foresta Suceava.

Hervin Ongenda a ajuns în România în 2018, când a semnat cu FC Botoșani. Mijlocașul a devenit un om de bază pentru Marius Croitoru, iar asta l-a făcut în ianuarie 2020 să se transfere la Chievo Verona, club din Serie B. Însă nu s-a adaptat în Italia și după 9 luni s-a întors la echipa moldoveană.

Hervin Ongenda și-a adus și frații în România. Jonathan Ongenda (21 ani) și Arnaud Ongenda (23 ani) sunt în probe la Foresta Suceava, grupare pregătită de Ionuț Moșteanu.

Ambii evoluează pe aceleași poziții: extremă stânga sau dreapta și 9 fals. Francezii au debutat pentru clubul moldovean în amicalul cu Șomuz Fălticeni, pe care Foresta l-a câștigat cu 4-2.

Ambii frați Ongenda au avut un destin similar până acum. Au început fotbalul la centrul de copii și juniori ai lui Nantes, iar ulterior au jucat pentru AC Boulogne-Billancourt, în Liga a treia din Franța. Au fost despărțiti un singur sezon, în 2017-2018, când Jonathan a fost legitimat la echipa U19 a Benficăi.

Dacă vor fi acceptați, vor juca în Liga 3 din România. Foresta Suceava a ratat anul trecut barajul de promovare în Liga 2. A fost învinsă de Oțelul Galați cu 3-0 în primul meci, iar în retur au remizat, 0-0.

Mai nouă Mai veche