Buletin de presă, 19 august 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 18.08.2021, în jurul orelor 02.35, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.209C, la ieşirea din localitatea Moara, într-o curbă la stânga, un tânăr de 18 ani din comuna Şcheia a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu imobilul unei societăţi comerciale şi s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.09.2021 ora 16.18, în timp ce conducea motociclul pe DN2, la ieșirea din localitatea Dănila, după o curbă la stânga, un bărbat de 68 de ani a intrat în coliziune cu parapetul metalic ce mărginește partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului motociclului şi a unei femei de 65 de ani, pasager pe motocicletă, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ulterior, la spital, bărbatul de 68 de ani a decedat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.08.2021, în jurul orelor 21:50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe un drum comunal din localitate, vehiculul tip ATV condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, vehiculul tip ATV nu este înregistrat/înmatriculat.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.08.2021, în jurul orei 03.26, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ209G, pe raza comunei Straja, autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din municipiul Rădăuți.
Cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică efectuată, iar polița de asigurare obligatorie RCA era expirată din data de 09.07.2021, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform legislaţiei în vigoare.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche