Buletin de presă, 4 august 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 03.08.2021, ora 09.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Fundu Moldovei, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta avizul de însoţire pentru materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul din comuna Fundu Moldovei transporta cantitatea de 8,67 mc lemn foc.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 823,65 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 03.08.2021, ora 10.18, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.E 2, având direcția de deplasare localitatea Bunești către localitatea Cumpărătura, un bărbat de 48 de ani din judeţul Neamţ a pătruns pe marcajul transversal ce desparte sensurile de mers intrând în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 74 de ani din municipiul Fălticeni.
Din accident a rezultat rănirea conducătorilor auto şi a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul din judeţul Neamţ, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 48 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, din cauza stării de sănătate, bărbatul de 74 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2021, în jurul orei 11.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara municipiului Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 35 de ani din judeţul Neamţ s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire a mai multor autovehicule și a intrat în coliziune stânga față cu partea stânga spate a autoturismului condus de un bărbat de 41 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care circula în faţa sa și care efectuase o manevră de schimbare a direcției de mers spre stânga, fiind deja pătruns cu partea din față a autoturismului pe un drum neclasificat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 41 de ani şi a patru pasageri din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2021, în jurul orei 15.10, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2 E, în comuna Cornu Luncii, un bărbat de 47 de ani din judeţul Neamţ a pătruns pe sensul opus de mers, după care a intrat pe acostamentul drumului având în vedere direcția sa de mers, unde a intrat în coliziune cu un gard confecționat din beton.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 47 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 03.08.2021, ora 17.50, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174 din comuna Panaci, autoturismul condus de un localnic de 53 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2021, ora 20.00, o patrulă din cadrul din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.N. 17 pe raza comunei Dorna Candrenilor autoturismul condus de un bărbat de 29 ani din judeţul Timiş.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere prezentat de către conducătorul auto, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „fals în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche