Doi afgani și doi indieni au trecut ilegal granița și au fost reținuți de polițiștii de frontieră suceveni

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele patru persoane au fost preluate de către autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Joi, 5 august 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au intensificat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 01.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat la frontieră, patru cetățeni străini, de sex masculin, care se deplasau pe jos, dinspre Ucraina spre interiorul tării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, cele patru persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, unde, în urma cercetărilor s-a stabilit că doi cetăţeni sunt din Afganistan şi doi din India.

Cei patru cetăţeni străini au vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, în baza acordului de readmisie, cele patru persoane au fost preluate de autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.