Patru tineri algerieni reținuți la Vicovu de Sus după ce au trecut ilegal granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava au depistat patru cetățeni algerieni care au încercat să intre ilegal în România. Conform procedurilor legale, cei patru au fost preluaţi de autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

În data de 12 august 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliței orașului Vicovu de Sus.

Echipa mixtă a depistat pe raza oraşului Vicovu de Sus patru bărbați de origine afro-asiatică, care nu își justificau prezența în zonă.

În cadrul verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că cei patru sunt cetăţeni algerieni cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetăţeni algerieni au fost preluaţi de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.
Mai nouă Mai veche