Trei yemeniți și un algerian, prinși de polițiștii de frontieră la Falcău

Polițiștii de frontieră au depistat trei cetățeni din Algeria și unul din Yemen care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele patru persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Miercuri, 25 august 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - ITPF Sighetu Marmației a fost declanşată o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

În jurul orei 10.55, un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe raza localității Falcău patru bărbați de origine afro-asiatică, care nu își justificau prezența în zonă de frontieră.

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că trei sunt cetăţeni din Algeria, cu vârste între 29 și 32 de ani și unul este din Yemen în vârstă de 42 de ani. Cei patru au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetățeni străini au fost preluați de către autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.