Un tânăr beat la volan a provocat un accident rutier pe Calea Unirii din Suceava și a fugit înainte de sosirea polițiștilor

Vineri, 27 august 2021, în jurul orelor 14.40, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acționa pe raza mun Suceava, a fost sesizat despre faptul că pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicați în eveniment se află sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orelor 14:31, conducătorul unui autoturism, în timp ce se deplasa pe str. Calea Unirii, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de bărbatul care a apelat 112, anunțând evenimentul rutier, moment în care celălalt conducător auto a plecat de la fața locului.

Echipajul de poliție rutieră sosit la fața locului, a identificat autoturismul implicat în curtea unei unități economice și o persoană de sex masculin ce se afla lângă autoturism, cu portiera deschisă. În urma legitimării persoanei respective, s-a constatat că acesta este un bărbat de 32 de ani din municipiul Suceava.

Întrucât conducătorul auto de 32 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,89 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. 1. Cod penal.
Mai nouă Mai veche